Meny

Varför Göteborg?

Studentstaden Göteborg är livlig på många sätt. Förutom goa gubbar och Göteborgsvitsar finns möjligheten att få ut maximalt av din tid som student. Campus och studentboenden runtomkring i stan och studentkårernas olika föreningar och evenemang resulterar i en härlig ruljans av aktiviteter, nöjen och nya vänskaper.

Utbudet av utbildningar är näst intill komplett både på grundnivå och avancerad nivå. Storleken på staden bidrar också till att Göteborg är en stad det går att stanna i även efter studietiden. Men vad ska man göra sen? Att få jobb utan erfarenhet direkt efter studierna är inte alltid en lätt uppgift – det är därför kårbolagen finns. Genom att arbeta på ett kårbolag får du praktisk erfarenhet, kontakter och meriter när du står som nyexaminerad student. Att välja Göteborg som studentstad kan alltså hjälpa dig på vägen mot ditt drömjobb efter studierna.

Kårbolagens kompetensområden innefattar nästan alla Chalmers och Handelshögskolans utbildningar. Att jobba på ett kårbolag gör att du får praktisk erfarenhet, knyter kontakter, nätverkar och hittar nya gemenskaper. Under fliken student hittar du mer information om hur det är att engagera sig som studentkonsult i de studentdrivna kårbolagen och vilka vägar det kan leda till.

Kårbolagen gör Göteborg till en studentstad i framkant. Att välja att plugga här kan vara det bästa valet du gör – dåliga ordvitsar är bara en bonus.